Automate your Marketing
with Womplify




 
GALERI FOTO T-RECS
Rekreasi Selamanya
By: THIRDRECCERS KTDI

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]
Monday, 15-Sep-2008 17:30 Email | Share | | Bookmark
Orang-orang tua dahulu kala

 
 
 
View all 6 photos...


Monday, 8-Sep-2008 11:36 Email | Share | | Bookmark
trip yong yap

saya anak Malaysia
nate ija
one line
View all 12 photos...
nikmatilah flora dan fauna yang terdapat di yong yap...
amik dari kamera mr. poncho..


Friday, 29-Aug-2008 17:27 Email | Share | | Bookmark
Kursus Kemahiran Rekreasi Luar 2005 @ Taman Etnobotani

 
 
 
View all 53 photos...


Tuesday, 19-Aug-2008 01:24 Email | Share | | Bookmark
gunung bunga buah,genting highland

pelangi petang
di atas puncak gunung
perghhhh....
ni la gunung aku pegi yang paling horror,asal boleh,kamikaze,seramsejuk,gile,hilang akal,seronok,mencabar dan 1001 lagi perasaan yg tak dapat nak dihuraikan..yang paling syok skali,trip ni adalah menggunakan public transport. apabila seorg guide yg dipercayai boleh membawa kami menarik diri pada malam sebelum nak b'tolak, aku todong pda dan yed telah bernekad utk aci redah shj memandangkan waktu itu kami telah berjanji ngn qem (mbr pda dr uthm). akhirnya kejang dan kak lyd pun turut serta dlm xpdc yg serba mencabar ini dan kejang telah menggelarkan dirinya sendiri sbg 'Last Action Hero'..hehehe...dah la xde sape yang tahu jalan untuk ke puncak gunung.kami cuma harapkan pd kejang yang ntah ingat ke tak jalan dan trekking ke campsite yg boleh dibuat dlm 2-3 jam oleh manusia normal dan 5 menet oleh paranormal menjadi selama 6 jam...waktu tu mmg menguji kesabaran.tapi akhirnya berjaya jugak kami redahi segala onak dan duri...alhamdulillah..........kesimpulannye; trip yang guna public transport mmg best wo...jom la wei...


Friday, 15-Aug-2008 13:27 Email | Share | | Bookmark
XPDC TAHAN 2005

 
 
 
View all 112 photos...


Dalam banyak2 list gunung yang aku dah naik, Gunung Tahan pada aku adalah gunung yang paling kejam dan brutal setakat ni. Memegang title sebagai gunung tertinggi kat Semenanjung, gunung ni betul-betul membuat pendaki die `kenal' diri mereka dan org2 sekeliling mereka. Betul-betul kenal!!

`Perkenalan' dgn diri sendiri dan kawan2 bleh terjadi masa naik gunung ni sbb kita akan berada pada tahap yg paling `peak' dlm diri masing2. Org kampung aku panggil `boiling point' . Aku rasa bkn Tahan je kut, tp gunung2 lain yg hard core akan membuat kita `kenal' diri kita (kenal ngn tahu lain ye?). Antara perkara2 yg buat kite `boiling' :

1) Dok dlm utan 5 hari beb!!perghh masakkkk..kalu guide tak bwk radio, mmg x tau cite2 kt luar..

2) Beg makin hari bkn makin ringan, makin berat ade la..naik menyampah nk pikul beg berat hari2..kalu jumpa gaung rase nk campak je beg tuh..

3) Hari2 mendaki, tp tak sampai2, tak hilang akal?

4) Berdepan dgn cuaca yg tak tentu arah..ini kite takleh watpe la, tuhan punye keje..cume ketahanan diri je la, dpt kontrol ke tak..tp SAPE TAHAN bwk kemah / fly / ground sheet dlm ujan sepanjang hari, dgn kene ikut pace guide yg laju gile tu? dah la beg dah x kalis air, rain cover srupe takde..perghh rasa cam pikul Karam kt blakang brader!!!

5) Makan jgn harap la srupe makan kat molana..tp dh lapa, sebat je..(ni xde la didih sgt, sbb bile jumpe mknn je, hati nan lara kan terubat..hahah)

6) Tp yg paling betul2 menguji kita adalah perangai setiap org, termasuk dgn diri kita sndri..kalu ade 12 org yg pegi, 12 perangai la kite kene ngadap..kalu sume same prangai ngn kite takpe, tp kalu ade yg `kapla dongga'?dekat tanah rendah ni kite leh kate "oo,die ni sekepala ngn aku"..tp bile dh ade kt `boiling point' br kite leh kenalpasti btol ke tak...perghh,runtuh iman braderr!!


Tp pd pndpt aku, lagi byk perkara best dlm XPDC ni berbanding ngn seksaan2 tu..antara mende2 best yg aku igt :

1) Mandi..haha, seigt aku, 5 hari dlm utan, 2 kali je kot mandi...gosok gigi?ape tu?shave misai,janggut,jambang?takde mase..masing2 srupe bai jual karpet dah..

2) Utk XPDC ni,time kene betul2 jage,sbb taknak OT..kdg2 ade hari2 yg kene jalan smpi 10jam...oleh itu, perjalanan kene start kol 8 pagi..kalu nk stat jn kol 8 pg, kene la bgn kol 5 atau 6 pg ye tak?nak masak bekalan lg, nk kemas2 lg,nk kejut org2 yg payah bgn lg..BANGUN KOL 5/6 PAGI SIOT!!!!!!!!!!!tp bgn pagi2 kat tanah tinggi ni, Subhanallah, dunia ni cantik gile..pagi hening tak hengat..tak tau nk ckp camne, tp for sure, sangat2 indah masa peralihan waktu tu, dari malam ke siang, dari gelap ke terang..tgk sunrise lg...haduiii...

3) Berjalan kat permatang, saujana mata memandang...kengkadang bile kite dah jauh ke depan, pastu tgk ke blakang, nampak la member2 kite kt bwh..halussssss je...

4) Kita akan jumpe dengan sekurang2nye 3 jenis hutan..jenih pokok tinggi2, jenis bonsai (pokok same tinggi ngn kite) dan jenih pokok renek..selain tu, macam2 landscape jgk kite akan jumpe..tanah pamah, tanah gersang penuh dgn batu je, landscape permatang yg mane kt leh nmpk gaung2, gunung2 seblah, mcm2 lg la..view superb!!! tip top!!

5) Bnd yg pada aku agak klaka gak : satu hari kat kem gedong kot, mlm tu ujan,so tido dlm kemah (kem gedong mmg takleh psg fly,xde pokok). Tgh tido, pastu kene kejut ngn che pit soh bgn sbb kemah dah terendam..so tido dlm air la..paras2 tlinge gitu air die..pastu bukannye klua kemah ke ape ke, alih tempat je, alih kepale ke tempat takde air, pastu kaki rendam dlm air...hahah,ngantuk punye pasal, dlm air pn dlm air la!!!

6) Kat kem gedong jgk, sebab kemah dh penuh, ade peserta yg bentang ground, tido bodo gitu je, x pki sliping beg...pastu agak2 sejuk, gulung bdn sendiri dgn ground..perghh!!!todong kot wat gitu...

7) Dok dlm utan 5 hari mst nk kene buang air ye dak?x berak kalu, mau tumbang aku igt...pastu satu mlm tu kat kem botak, pas mkn berlaku acara berak ramai2..hahaha.kat kem botak ni dah jenih pokok2 bonsai..so kalu berak nampak kpale je la...sebab masing2 berak time malam, boleh la nmpk bara rokok byk2, bersepah2 (berak sambil isap rokok layan wooo). Pastu sambil berak tu blh plak borak2..hahaha..ye la, berak dekat2, takut nye psl, borak2 la..antara yg aku dgr "oii, ko dh sudah blom?", "mane ko?", "woi, lighter..lighter..okok aku padam"..hahahaha...

Pengalaman kat kem tangga 15..kene naik 2 bongkah batu dgn tali..batu tu aku igt ade la tinggi2 dr ground floor ke 2nd floor kot..pastu bongkah tu 90 degree plak tu..mmg btol2 rock climbing!!

9) Kebanyakan kem susah nk dpt air, so kengkadang kene la minum air lopak ke, air ujan ke..air ujan nk kene tadah..susah gak rupenye..

arghh,byk lg la bende2 best, tak larat aku nk tulis..layan je gambau..


[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net